5 saker som gör TYPO3 8 fantastiskt

Att TYPO3 är bra har vi vetat länge, men den senaste versionen får till med oss på Pixelant att gapa.


 Även om vi är smått partiska, måste vi bara säga det här. TYPO3 v.8 är det bästa CMS som någonsin gjorts. Ju mer vi jobbar med det, ju mer övertygade blir vi. Och det bästa av allt – det är open source, inga licensavgifter.

I och med den senaste versionen 8 har TYPO3 fått ett rejält lyft på många viktiga punkter. Låt oss räkna upp de fem viktigaste:

1. Fantastisk prestanda

Tack vare PHP version 7 (minimikravet) är backend snabbare och smidigare än någonsin. Något som lär glädja många editorer världen över.

2. Mobilvänlig backend

Backend är fullt responsiv. Editorer och utvecklare kan logga in och arbeta i systemet oavsett enhet. Mobilvyn känns klockren.

3. Bildredigering

Inte bara kan editorerna beskära bilder i backend som standard. Man kan dessutom sätta en fokuspunkt i bilden och TYPO3 ser till att den alltid visas när bilden beskärs i olika enheter och vyer.

4. Formulärhantering

Det nya formulärverktyget i TYPO3 är episkt. Nu kan man enkelt bygga formulär av olika storlek och komplexitet med bara några klick. Formulär i flera kolumner och över flera sidor, inga problem. Gränssnittet är så intuitivt och användarvänligt att man kan börja jobba direkt. Manual känns överflödig.

5. Ny Rich Text Editor

Med CKEditor, en välkänd och ofta använd editor, får man ett snabbare, mer lättanvänt verktyg med flera användbara funktioner.

Sedan tidigare

TYPO3 är känt för sin flexibilitet, skalbarhet och sitt inbyggda komplexa språkstöd. Det är svårt att hitta någon utmanare i open source-världen.

Vill du veta mer?