Digital konkurrensbevakning

Online innebär det att hela tiden jämföra hur man står sig mot sina konkurrenters digitala närvaro.

Vad gör dina konkurrenter online?

Competitive intelligence är en fackterm som syftar till det vi kallar för konkurrensbevakning. Online innebär det att hela tiden jämföra hur man står sig mot sina konkurrenters digitala närvaro.

Vad söker man på för att hitta dig?

Då internet är ett sk Pull-media, söker man information. Motsatsen är sk Push-media där du får information vare sig du vill ha det eller inte, precis som direktreklam i brevlådan. Men vilka sökord är relevanta för dig?

De flesta som har en sajt har också en uppfattning av vilka sökord som är relevanta för just dem.

Vad är dina konkurrenters sökord?

Problemet är ju att samma sökord ofta är relevanta för dina konkurrenter. Med andra ord kommer kunden hitta den som bäst gjort sin sökordsanalys och optimering. Då gäller det att ha koll på sökordsvolymer, så man inte optimerar för en synonym som ingen söker på, men det gäller också att lägga sin ansträngning på rätt nivå, i förhållande till konkurrenterna.

Vem ligger bäst till av dig och dina konkurrenter?

Visserligen kan du sätta dig vid en dator och söka för att se vem som toppar sökresultatet, men en sökning på Google ger resultat baserat på var du är, vem du är, vad du sökt på innan, vilken typ av enhet som du söker på och en massa andra faktorer.

Faktum är att det sökresultat du ser efter att du Googlat ett ord, är jättebra för användaren men inte om användaren försöker dra konkreta slutsatser för att få ett övertag på sina konkurrenter. För konkurrensanalys är sökresultatet bara missledande.

Pixelant håller koll åt dig

Vi har löst problemet för våra kunder genom en enkel tjänst som innebär digital sökordsbevakning för konkurrensanalys. Enkelt för dig som användare, men ett otroligt komplext system som ger bra, trovärdig och relevant information utifrån hur du är positionerad mot dina konkurrenter.

Så här går det till

Du tillhandahåller dina topp 10 sökord och dina tre största konkurrenter och sen fixar vi resten. Precis så enkelt är det. Billigt är det också!

Vi bjuder på första månaden när du tecknar ett avtal på 12 månader för 500 kr i månaden.

Hör av dig – vi hjälper dig

Alla verksamheter ser annorlunda ut. Kanske detta är precis vad du behöver eller kanske du redan har stenkoll på hur dina konkurrenter hanterar sitt sökordsarbete. Oavsett är vi helt säkra på att vi bägge vet precis hur det ligger till efter att vi fått prata i ett par minuter.

Ta tag i din situation redan idag och ring oss på telefonnummer:
Pablo Magana: 0760-01 25 64

Vill du veta mer?