Har du koll på SSL-certifikat?

Att kryptera sin hemsida är ett enkelt sätt att öka förtroendet för varumärket. Vi kan hjälpa er att komma igång.


Att kryptera sin hemsida kan låta lite överdrivet. Det är dock ganska tydligt att det behövs och att det är dit vi är på väg. Idag använder sig allt fler webbplatser av kryptering och HTTPS. Snart kommer man att få vänja sig vid att bli varnad när man surfar på HTTP-siter.

Chrome och Firefox väntas snart införa varningsavisering när besökare öppnar en ickekrypterad site. Google har för avsikt att i framtiden införa märkningen “Not secure”  i adressfältet för alla hemsidor som levereras över HTTP, oavsett om de innehåller fält för lösenord och kreditkortsinformation eller inte.

Vad är ett SSL-certifikat?

SSL är en krypteringsteknik som används för att förhindra att någon annan spionerar på kommunikationen mellan webbsiten och besökaren.

Den gör att tredjepart inte kan läsa eller manipulera informationen som skickas mellan besökaren och en webbplats. Exempel: falska svar och omdirigering av besökaren till oseriösa webbsiter, som rent av kan vara illvilliga och skadliga. Risken är som störst när man surfar på ickekrypterade trådlösa nätverk.

Ett SSL-certifikat kan liknas vid en elektronisk legitimation som gör att man kan se vem innehavaren är. Det används för att göra en webb- eller mailserver säkrare. Siter som tar emot kortbetalningar måste ha ett SSL-certifikat.

SSL-certifikat har en utfärdare som garanterar att certifikatet är korrekt. I sin tur kräver utfärdaren giltig dokumentation av den som ansöker.

Hur går det till att skaffa sig ett SSL-certifikat?

SSL-kryptering av hemsidan är ett enkelt sätt att öka förtroendet hos besökarna. Proceduren är ganska okomplicerad. Som kund och ägare till en site köper du ett så kallat SSL-certifikat som är unikt för siten. Detta installeras sedan på din webbplats och du betalar en en årlig avgift för att ha det. Kravet är att den webbserver som siten ligger på stödjer SSL.

Låt Pixelant hjälpa till

Kontakta oss så hjälper vi dig att få igång kryptering och upprätthålla den på er webbplats. Vi sköter inköp, installering och underhåll av nödvändiga certifikat. Pris: från 250 SEK/mån.

Vill du veta mer?