TYPO3 7.0 börjar ta form

Få första inblicken i nästa generations TYPO3

En kort paus efter 6.2 LTS har organisationen bakom TYPO3 ökat tempot markant och har nu släppt den första versionen av generation 7. Utvecklingsteamet har jobbat mycket kring visionen som ska forma nästa generation av CMS (Content Management System). 

Vi kan redan nu se att administrationsgränssnittet har fått sig en ansiktslyftning, bland annat med tydligare ikoner. 

Produktlanseringen, som skedde den 2 december, skall inte ses som en helt färdig produkt utan den första i sin generation. Pixelants rekommendation är att man avvaktar till den första LTS-versionen släpps, vilket bör ske hösten 2015 enligt nuvarande roadmap. Anledningarna är många, men framför allt att LTS-versionen kommer att säkerhetsuppdateras i minst 3 år och därför kommer att vara mer stabil.

Skärmdumpar

För mer information besök den internationella sidan TYPO3.org  (Eng text)

En lösenordsskyddad del av webben

Ett extranät, ”utanförnät”, är helt enkelt en lösenordsskyddad del av webben som är avsedd att synas endast för dem du vill. Där kan du förslagsvis låta dina kunder uppdatera sina egna adressuppgifter och markera om de vill ha ert nyhetsbrev eller inte.

Du kan också ha manualer, prislistor och annan information som du vill att dina kunder och partners, men inte dina konkurrenter, ska kunna ta del av. Ett extranät förenklar ditt externa samarbete och hjälper till att samla viktig information på nätet på ett säkert sätt.

Ditt extranät kan exempelvis innehålla:

  • Ett forum för frågor och diskussioner
  • En kalender med gemensam samlingsplats för aktiviteter, mötesbokningar m.m.
  • En dokumentbank/kunskapsbank där man kan samla olika dokument, manualer och andra handlingar
  • Nedladdningsbart material

En kommunikationsplats som stärker relationen med kunder och leverantörer

Med ett användarvänligt extranät, som andas företagets varumärke, ökar du tillgängligheten för dina kunder. Med TYPO3 hanterar du ditt extranät med ett lättanvänt verktyg och du kompletterar lätt med flera moduler. Du kan naturligtvis också koppla ihop ditt extranät med ert affärs- eller CRM-system.

Håll koll på varje kund

Eftersom det krävs inloggning för att komma in på ditt extranät så är det möjligt att publicera kundunik information, vilka produkter kunden köpt, vilka utbildningar kunden varit på och vilka produkter som skulle vara lämpliga att komplettera med den närmsta tiden. Det är egentligen bara kreativiteten som sätter gränser för hur omfattande ditt extranät kan bli.

Citatet
Kajsa Hindberg, Tepe
Kajsa Hindberg Webbredaktör - TEPE

Vi är stolta över att erbjuda våra besökare en responsiv sajt

Kontakta oss

Undrar du hur Pixelant skulle kunna hjälpa er med er digitala närvaro? Hör av er till oss så berättar vi gärna om våra samarbetsformer och tjänster.

Robert Lindh, Affärsutvecklare
E-post: robert@remove-this.pixelant.se
Mobil: +46 760 01 25 61

Få svar på dina frågor