Wordpress eller TYPO3

Alla system för hantering av webbpublicering har för- och nackdelar. Här finner du en enkel översikt över Wordpress, Drupal och TYPO3. Vi gör en jämförelse av några av funktionerna i Wordpress och TYPO3.

Välj det som är rätt nu och för framtiden

Användarvänlighet

Wordpress är i regel ett väldigt enkelt CMS att använda. För den genomsnittlige användaren påminner utförandet i backend till stor del om en bloggplattform.

TYPO3:s backend är till struktur och utseende baserat på en trädstruktur, vilket kan upplevas som mer komplext för användaren. Vidare så har TYPO3 ett par avancerade funktioner som saknas eller kräver tillägg i Wordpress, till exempel Styling Wizard som används till att ta fram nya templates.

Överlag är bägge CMS-systemen likvärdiga när det gäller användarvänlighet – Wordpress har precis som TYPO3 funktionalitet för drag & drop av innehåll på din webbplats.

Säkerhet

Wordpress används i större utsträckning än TYPO3 av privatpersoner och mindre verksamheter, på ett sätt som ofta leder till säkerhetsrisker. En jämförelse av säkerhetsfunktioner blir lätt väldigt teknisk, men enkelt uttryckt så har TYPO3 fler avancerade säkerhetsfunktioner än vad som finns i grundutförandet av Wordpress.

Multipla webbplatser

TYPO3 är i grunden konstruerat för att kunna hantera flera webbplatser – vilket underlättar administrationen för webredaktörer som arbetar med flera marknader eller varumärken. Wordpress har också liknande funktionalitet för detta.

Mer information

Ytterligare något som bör nämnas är att Wordpress är ett väldigt populärt CMS i Sverige, med följd att utbudet och valfriheten av leverantörer är större.

Mer information kring några av funktionerna i Wordpress finner du här på Wordpress.org.

Läs även mer om Wordpress och TYPO3Whichcmstochoose.com.

Var sig du är intresserad av TYPO3 eller Wordpress kan vi hjälpa dig utvärdera vilket system som passar just din verksamhet – Pixelant erbjuder lösningar för båda.

Citatet
Kajsa Hindberg, Tepe
Kajsa Hindberg Webbredaktör - TEPE

Vi är stolta över att erbjuda våra besökare en responsiv sajt

Kontakta oss

Undrar du hur Pixelant skulle kunna hjälpa er med er digitala närvaro? Hör av er till oss så berättar vi gärna om våra samarbetsformer och tjänster.

Robert Lindh, Affärsutvecklare
E-post: robert@remove-this.pixelant.se
Mobil: +46 760 01 25 61

Få svar på dina frågor