Vi ser ett problem bland unga som många förutspår bli den nya sortens segregering. Det talas om digitalt utanförskap. Vi vill med projektet “Happy Tablets” att alla barn ska ges samma möjlighet att följa med i den tekniska utvecklingen. Vi vill ge barn tillgång till nyheter, en möjlighet att utveckla sitt språk och göra sin röst hörd. Därför är vårt mål att på 100 dagar ge 100 barn en egen surfplatta.

Happy Tablets är ett projekt vars syfte är att arbeta för en digital inkludering bland barn och unga i Malmö. Surfplattor och lärande appar är ett utmärkt sätt att både lära sig och utveckla språket samt söka information och nyheter på. 

Det finns ett överskott av surfplattor i många hem och på många företag runt om i landet. Företag har kanske förnyat abonnemang eller köpt nytt samtidigt som de gamla plattorna faktiskt är fullt fungerande? Vår förhoppning är att företag och privatpersoner vill lämna ifrån sig dessa surfplattor. Med projektet Happy Tablets vill vi uppmärksamma privatpersoner och företag på att det finns betydligt bättre användningsområden för begagnade surfplattor än att ligga nerpackade i byrålådor.

För att surfplattorna ska hamna i rätt händer samarbetar vi med Donationer i Malmö. Via denna kanal tilldelas surfplattorna de barn som är i riskzonen att hamna i ett tekniskt utanförskap.  

Några av de positiva effekter som vi avser att uppnå med projektet är:

  • Digital inkludering
  • Snabbare integrering i samhället
  • Ökad läsförståelse
  • Sunda internetvanor samt källkritik
  • Nytt liv åt bortglömda surfplattor
  • Uppmuntra till rörelse tillsammans med sin surfplatta

För att följa upp insamlingen kommer vi tillsammans med Minibladet att arrangera lästävlingar och aktiviteter för barn i kombination med surfplattorna.


13

av 100 


67

dagar kvar


VILL DU ELLER DITT FÖRETAG VARA MED?

Kontakta
Leslie Alfredsson
Marknadschef Pixelant 
leslie@pixelant.se 

Har du frågor?
Tveka inte att kontakta Happy Tablets Team hej@pixelant.se


Följ oss på
Facebook


Företagen bakom projekten

(Listan uppdateras kontinuerligt)