Kund

Tomelilla Kommun

Projekt

Hemsida

  • Koncept & design
  • Utveckling
  • Mobil responsivitet
  • Konsultation
  • Support & underhåll

”Vi har fått en av de snabbaste och säkraste kommunsidorna i landet.”

Jonas Ekelund, webbutvecklare Tomelilla kommun 

TILLGÄNGLIGT FÖR ALLA

När Tomelilla kommun ville ha en ny hemsida 2007 gjorde vi de första installationerna med TYPO3. Sedan dess har vi haft ett nära samarbete och i början av året sjösattes en helt ny sajt: en responsiv lösning baserad på öppen källkod vilket är en ovanlig men passande lösning för kommuner.

En kommuns hemsida har stora krav på tillgänglighet och sajten innehåller ofta många olika sidor. Andra stora utmaningarna var att skapa en fungerande innehållsstruktur som många redaktörer kan jobba med. 

Förutom installationer, drift och support har Pixelant ett nära samarbete med Tomelilla när det gäller utbildningar.

JONAS EKELUND PÅ TOMELILLA KOMMUN BERÄTTAR

”Nöjdheten i kombination med kostnaden var avgörande när vi valde att jobba med Pixelant. TYPO3 är ett kraftfullt verktyg med stor frihet. Att det är öppen källkod och att vi slipper licenskostnader är en stor fördel. Jobbar man med skattemedel ska man försöka hushålla med pengarna. Tidigare gjorde vi allting själva, nu sköter Pixelant allt det bakomliggande med drift och installationer. Pixelant är precis det vi vill att en samarbetspartner ska vara. De är snabba och lyhörda. De flesta problem som dyker upp löses över dagen.”

Resultat

Jonas Eklund - Webmaster Tomelilla Kommun
Jonas Eklund Webmaster Tomelilla Kommun

Kontakta oss

Vill du veta mer om projektet eller kanske hur vi kan hjälpa just dig? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig direkt.


övriga referenser