Pixelant fixar webbplattform för Uni Wien.

Kund

Universität Wien

Projekt

Uppdatering av webbplattform

  • Uppgradering av TYPO3 
  • Flytt av drygt 1 200 webbsajter

Versionsuppdatering av 1 200 webbplatser

Wiens universitet är ett av Europas äldsta universitet. När man våren 2015 ville uppdatera sin webbplattform fick Pixelant det enorma uppdraget som pågår i flera år.

Flytten av de drygt 1 200 webbsidorna för universitetets olika fakulteter och avdelningar, som innehåller allt från studentservice och studenttidning till programutbud och intranät, sköts internt. Pixelants uppdrag är att ta fram verktyg som underlättar arbetet för såväl universitetets IT-avdelning som för de 3 500 användare som äger och uppdaterar de olika webbplatserna.

Samtidigt som webbplatserna flyttas implementeras en ny webbdesign. Tillsammans med de nya verktygen ger detta både användare och besökare en modernare upplevelse av Wiens universitet.

Resultat

Raman Ganuly, Head of software development

“Universitetet har en struktur med många olika webbplatser som det inte går att bygga om från scratch igen. Därför var det nödvändigt att hitta en webbleverantör som kunde hjälpa oss att uppdatera den webbplattform vi redan använde.

Jag träffade Pixelant på ett event här i Wien och fick genast en bra känsla för dem. Pixelant är mycket teknisk kunniga, vilket är precis vad vi behöver. Med tidigare partners har vi haft en del problem med kvaliteten av koden. Men med Pixelant kan vi prata utvecklare till utvecklare vilket underlättar arbetet enormt, särskilt i ett projekt som är så pass omfattande som detta. Det är också viktigt för oss att ha en partner som förstår att universitetsvärlden fungerar annorlunda än den privata sektorn och kan anpassa sig efter det.“

Citatet
Raman Ganuly, Head of Software Development
Raman Ganuly Head of Software Development

Nu kan vi prata utvecklare till utvecklare.

Kontakta ansvarig säljare

Undrar du hur Pixelant skulle kunna hjälpa er med er digitala närvaro? Hör av er till oss så berättar vi gärna om våra samarbetsformer och tjänster.

Robert Lindh, Affärsutvecklare
E-post: robert@pixelant.se
Mobil: +46 760 01 25 61

Få svar på dina frågor


övriga referenser