Pay <IT> Forward blev en succé

Den 21 augusti var det officiella startskottet för jobb-satsningen Pay <IT> Forward. En ansträngning av webb-byrån Pixelants VD Robert Lindh att tillsammans med Good Malmö slussa in talanger inom IT till IT bolag i Malmöregionen.

Reglerna är enkla.

Genom att ha överseende med två faktorer – svenska språket och svensk dokumentation av utbildning – öppnar beslutsfattare dörren för arbetskraft som annars inte haft en chans att komma in på arbetsmarknaden. Robert Lindh utmanade två andra företagsledare att träffa 5 personer var och att i sin tur utmana ytterligare två företagsledare. 

7 av 10 jobb finnes genom nätverkande och målet är att dela med mig av mitt nätverk till människor som har kunskapen och kompetensen men har inte nätverken än."
– säger Robert Lindh. 

Genom speeddating och projektet Pixelant och Good Malmö hoppas företaget Lundalogik finna nya stjärnskott bland de som står utanför arbetsmarknaden.

 

I skrivande stund har 18 företagsledare accepterat Pay <IT> Forward utmaningen och tillsammans har de utlovat 135 arbetsintervjuer, då Lundalogiks VD tog på sig att träffa 50 IT talanger över de kommande två månaderna.

Robert Lindh om Pay Forward på SVT
Robert Lindh om Pay <IT> Forward på SVT

Nu behöver vi hjälp!

Succén fortsätter. Men vi behöver fler IT talanger! 

"Att vi har olika nätverk är ju det problem som vi hoppas kunna överbrygga med detta projekt, men då behöver vi hjälp av andra som delar med sig av sina nätverk och hjälper oss hitta människor som behöver jobb." – förklarar Robert Lindh och vädjar till alla att tipsa om duktiga människor som kan datorer, mobiler, IT och webb.

Facebook sidan finns information för den som söker jobb. Det går också bra att maila in sin ansökan på payitforward@remove-this.goodmalmo.se

Kontakt Projektledare Pixelant:

Leslie Alfredsson
Email: leslie@remove-this.pixelant.se
Tel: 0704287938

Kontakta oss för mer info